Inkasso: Slik får du betalt før det er for sent!

Gammel kundegjeld, mislykkede interne inndrivelsestiltak og vanskelige eller til og med utilgjengelige kunder; du er ikke alene. 80 % av alle bedrifter sliter med å kreve inn ubetalte fordringer! I slike situasjoner er det en god strategi å benytte seg av inkassoeksperters for å få betalt før det er for sent. Fakta: 1 av 4 konkurser skyldes manglende betaling.

Gammel kundegjeld

 

Hver eneste dag yter du kreditt til kunder på hjemme- og eksportmarkedet, men dette er en praksis som gjør at du risikerer at kundene misligholder sine forpliktelser eller går konkurs. Har du utstående fordringer i regnskapet som du ikke blir kvitt?

 

Ubetalte fakturaer er en alvorlig trussel mot kontantstrømmen og den økonomiske stabiliteten til virksomheten. Og jo lengre tid det går, desto vanskeligere blir det å få inn forfalte krav! Du trenger imidlertid ikke å bruke verdifulle ressurser på å kreve inn ubetalte fordringer. Tilkall heller inkassoeksperter, så øker sjansene for at du får inndrevet kundefordringene - før de ikke lenger kan inndrives!

 

Når intern innkreving ikke fører frem

Telefonsamtaler, brev, e-post, påminnelser, rettskjennelser, enda flere påminnelser, formelle varsler; Venter du fortsatt på at ubetalte fakturaer skal bli gjort opp til tross for alt du har gjort internt? 

Inkasso er en langtekkelig oppgave: Det krever tid, penger, mye arbeid, juridisk kompetanse og erfaring! Lokale jurisdiksjoner varierer fra land til land og krever kompetanse. Videre er betalingsatferd svært forskjellig fra land til land. Hvis du befinner deg i en slik situasjon, bør du henvende deg til en profesjonell inkassoekspert.

Ved å bruke våre inkassotjenester får du tilgang til våre dedikerte team og vårt verdensomspennende nettverk av juridiske partnere og eksperter med inngående kjennskap til lokal og internasjonal lovgivning. Og enda bedre: Du løper ingen risiko og betaler bare for de fordringene vi får innkrevd!

 

Hvis debitor nekter å samarbeide

Hvis du har en kunde som nekter å betale, er det vanskelig å komme frem til en løsning, selv et minnelig utfall. Du kan da overlate innkrevingen til eksperter som Coface, så tar vi kontakt med kunden for å ta rede på årsakene til den sene betalingen. Samtidig analyserer vi kundens økonomiske situasjon for å finne det beste betalingsalternativet.

Hvis kunden stadig lover å betale, men likevel ikke gjør det, kan det bli tidkrevende for deg å ordne opp selv. Det kan dessuten slå tilbake på bedriften din. Vi anbefaler derfor at du kaller inn ekspertene.

 

Hvis kunden ikke svarer på bedriftens henvendelser

En kunde som unngår all kontakt, blir fort en problematisk debitor som gjør innkrevingsprosessen enda vanskeligere, noe som raskt kan gjøre en ubetalt fordring til en misligholdt fordring.

Coface kan hjelpe deg med å spore opp kunden raskt: Vår unike database har global rekkevidde og støtter seg på data fra vår rolle som ledende aktør innen kredittforsikring og forretningsinformasjon. Når debitor er identifisert, vet våre team hvordan vi skal tilnærme oss kunden for å sikre at saken løses så fort som mulig.

Når vi har fått kontakt med kunden, arbeider vi for å komme frem til en (helst minnelig) løsning. En annen fordel ved å bruke en profesjonell tredjepart som Coface, er at innkreving kan gjøres uten at det går på bekostning av kunderelasjonen.

"Coface har alt du trenger for å få et positivt resultat på kort tid: kunnskap, kredittvurderingsverktøy og erfaring. Når du har en ubetalt fordring, må du handle raskt og håndtere prosessen profesjonelt for å oppnå et vellykket resultat!" 
Thierry Gasnier, Group Claims and Collection Director.

 

4 gode grunner til å overlate ubetalt fordring til Coface

  1.  Rask innkreving: Som en ledende aktør innen kredittforsikring kan Coface tilby inkassotjenester som vesentlig øker mulighetene for å inndrive utetående fordringere. Dette frigjør verdifull tid, slik at du kan fokusere på virksomheten. Vi tar kontakt med debitor innen 24 timer etter at vi har bekreftet forespørselen din. Den første kontakten kan følges opp med personlige besøk, forhandlinger og rettslige skritt om nødvendig.
  2.  Internasjonalt nettverk: Med vårt unike nettverk av 200 lokale eksperter og over 250 internasjonale juridiske partnere kan Coface inndrive ubetalt fordringer i 190 land i samsvar med reglene for god forretningsskikk i det aktuelle landet. Disse lokale kontaktene har inngående kjennskap til språk, lovgivning, marked og betalingsvaner. Du har ett kontaktpunkt uavhengig av debitors land. Denne kontaktpersonen er ansvarlig for å håndtere din inkassoforespørsel. Slik kan du begrenser tapene dine samtidig som forstyrrelsene i din daglige drift reduseres til et minimum. 
  3. Du betaler bare for de beløpene vi inndriver: Når det gjelder inkasso, får Coface bare betalt hvis vi lykkes. Dette betyr at det er desto viktigere at vi gjør jobben vår effektivt (for oss også)!
  4.  Beskytt bedriftens omdømme: Cofaces eksperter opptrer på vegne av bedriften, og prøver i første omgang å finne minnelige løsninger. Det klarer vi i mange tilfeller. Denne fremgangsmåten er fordelaktig for å bevare et godt forretningsforhold til skyldneren og ivareta bedriftens omdømme.

 

Forfattere og eksperter

  • Thierry GASNIER

    Group Claims and Collection Director