Inkasso for bedrifter: håndtering av ubetalte fordringer

Effektiv innkreving av ubetalte B2B kundefordringer med ekspertstøtte fra Coface

Raskere oppgjør av ubetalte kundefordringer i Norge eller utlandet.

Uteblitt eller for sen betaling kan ha stor innvirkning på kontantstrøm og resultater. En av fire konkurser skyldes ubetalte fordringer, og én stor debitor alene kan i stor grad sette begrensninger for forretningsmuligheter eller til og med true bedriftens fremtid.

 • Global løsning

  Vi håndterer inndrivelse av kundefordringer uavhengig av hvor debitor befinner seg – enten det er i Norge eller i utlandet. Med Cofaces internasjonale inkassoløsninger får du ett kontaktpunkt uansett hvor skyldneren måtte befinne seg. Vi begrenser tapene dine og reduserer forstyrrelsene til et minimum. Vi sørger også for nødvendig lokal juridisk støtte.

 • Inndriv utestående fordringer raskt

  Som en ledende aktør innen kredittforsikring kan Coface tilby inkassotjenester som vesentlig øker mulighetene for å inndrive utestående fordringer. Dette frigjør verdifull tid, slik at du kan fokusere på kjernevirksomheten.

 • Beskytt bedriftens merkevare

  Bruk Cofaces eksperter slik at du kan opprettholde gode forretningsforbindelser med kunden din; fortsett å ekspandere virksomheten din mens vi handler på dine vegne.

 • Betal kun for de inndrevne beløpene

  Begrens kostnadene! Med Cofaces inkassoløsning betaler du bare inkassokostnader av beløpet som blir inndrevet.

Finn ut hvordan Coface kan hjelpe deg med innkreving av ubetalte fakturaer

Ring meg

Vet du hvor mye ubetalte fakturaer faktisk koster din bedrift?

%

kr

Den ekstra omsetningen som trengs for å kompensere for tapet

Beregningen ovenfor viser den ekstra omsetningen bedriften må ha for å kompensere for tapet som følge av manglende betaling.

Få en gratis analyse av kundeporteføljen din

Internasjonal inkasso

Ved hjelp av et unikt internasjonalt nettverk kan Coface kan hjelpe deg med innkreving av ubetalte fakturaer i 190 land.

Din lokale kontaktperson i Norge fungerer som et bindeledd mellom deg og saksbehandleren som håndterer saken i utlandet.

Saksbehandleren i debitors hjemland har omfattende kjennskap til lokalt språk, lovgivning, marked og praksis. 

Inkasso: Slik får du betalt før det er for sent!

Gammel kundegjeld, mislykkede interne inndrivelsestiltak og vanskelige eller til og med utilgjengelige kunder; du er ikke alene. 80 % av alle bedrifter sliter med å kreve inn ubetalte fordringer! I slike situasjoner er det en god strategi å benytte seg av inkassoeksperters for å få betalt før det er for sent. Fakta: 1 av 4 konkurser skyldes manglende betaling.

Hva sier kundene våre?

Johan H., småbedriftseier innen detaljhandel

8 måneder etter forfallsdato hadde min kunde i Vietnam enda ikke gjort opp for seg. Dette til tross for at varene var levert som avtalt. Etter å ha satt Coface på saken var pengene på bok etter 2 uker.

Patricia J. ,salgsdirektør i legemiddelindustrien

Hvordan kan jeg sørge for at de største kundene betaler sine utestående fakturaer uten å belaste forretningsforholdet vårt? Coface vet hvordan man gjør nettopp det, slik at jeg kan diskutere nye prosjekter med kunden.

Hassan B., økonomisjef i tekstilbransjen

En del av mine kunder betalte konsekvent for sent. Det var svært tidkrevende å følge opp samtidig som det utfordret bedriftens likviditet. Takket være Coface slipper jeg nå å bekymre meg for både innkreving og likviditetsproblemer.

Hvorfor bruke inkasso for bedrifter?

Sene betalinger eller manglende betaling av fordringer kan få store konsekvenser for kontantstrømmen din. Ubetalte fordringer er årsaken til 25 % av alle konkurser. Én stor fordring alene kan i stor grad begrense dine forretningsmuligheter eller til og med true bedriftens fremtid.

Hvordan får jeg kunden til å betale?

1 / 2

Har kunden din ikke betalt på tross av flere påminnelser og/eller forsøk på minnelig løsning fra din side?

Neste skritt er å vurdere om du skal iverksette ekstern inndrivelse ved inkasso eller rettslige skritt i form av stevning eller tvangsfullbyrdelse gjennom rettsapparatet.

Hvordan får jeg kunden til å betale?

2/2

Du bør imidlertid være oppmerksom på at dette kan være en kostbar og tidkrevende prosess, og utfallet kan være usikkert.

Når du gir Coface fullmakt til å kreve inn dine ubetalte fordringer, er vår målsetning at du:

 • Får pengene raskt
 • Sparer tid som du kan bruke på kjernevirksomheten
 • Bare betaler inkassokostnader hvis innkrevingen fører frem

Ofte stilte spørsmål